Süleyman Nazif Anadolu Lisesi Öğrencileri Balkan Gezisiyle Tarihi Toprakları Ziyaret Etti

Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğrencileri, unutulmaz bir deneyim yaşamak amacıyla Balkanlar’a gerçekleştirdikleri özel gezi kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu toprakları ziyaret etme fırsatı buldular. Ayrıca, gezi programları içinde 10 Kasım'ı da kapsayarak Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği günü anlamlı bir şekilde geçirdiler.

29.11.2023 293

Öğrenciler, tarih kokan toprakları keşfetmek ve kültürel birikimlerini artırmak amacıyla düzenlenen bu geziye büyük ilgi gösterdiler. Gezi, öğrencilerin sadece tarihî ve kültürel değerlere değil, aynı zamanda birbirleriyle olan dostluklarını güçlendirmelerine de olanak sağladı.

Balkan gezisi kapsamında öğrenciler, Atatürk'ün doğduğu ve büyüdüğü şehirleri ziyaret ederek onun yaşamına tanıklık ettiler. Gezi süresince öğrencilere rehberlik eden öğretmenler, tarihî mekânlar hakkında detaylı bilgiler sunarak öğrencilerin tarih bilincini pekiştirmelerine yardımcı oldular.

Öğrenciler, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde ise düzenlenen anma törenlerine katılarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle andılar. Bu anlamlı günü doğduğu topraklarda geçirmenin duygusal bir atmosfer oluşturduğu gözlemlendi.

Okul yönetimi, öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımının eğitimlerine önemli katkılar sağladığını belirtti. Süleyman Nazif Anadolu Lisesi, öğrencilerin kültürel ve tarihî birikimlerini artırmak adına düzenlediği bu tür etkinliklere devam etmeyi planlıyor.

29-11-202329-11-202329-11-202329-11-202329-11-202329-11-2023