"İstanbul'u Okuyorum Projesi" Şiir Dinletisi Büyük Beğeni Topladı

Süleyman Nazif Anadolu Lisesi, "İstanbul'u Okuyorum Projesi" kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ferda KIRAÇ'ın önderliğinde unutulmaz bir şiir dinletisine ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin edebiyatla daha yakından ilgilenmesini sağlamayı amaçlayan etkinlik, İstanbul'un zengin kültürel mirasını yansıtan şiirlerle renklendi.

26.05.2023 600

Türk edebiyatının önemli isimlerinin İstanbul temalı şiirlerinin seslendirildiği dinletide, öğrenciler duygusal ve etkileyici performanslar sergiledi. İzleyiciler, öğrencilerin canlı ve içten okumalarına coşkuyla eşlik ederek onlara destek verdi. Dinletide, Yahya Kemal Beyatlı, Orhan Veli Kanık, Nazım Hikmet gibi ünlü şairlerin yanı sıra birçok İstanbul sevdalısı şairin eserleri yer aldı.   Projenin koordinatörü Ferda KIRAÇ, etkinliğin öğrencilerin edebiyata olan ilgisini artırma ve İstanbul'un kültürel zenginliklerine duyarlılıklarını geliştirme amacını taşıdığını belirtti. KIRAÇ, "Bu projede, öğrencilerimizi İstanbul'un büyülü dünyasına davet etmek istedik. Şiirler aracılığıyla İstanbul'un tarihini, güzelliklerini ve derin duygularını paylaşarak onlara yeni bir bakış açısı sunmayı hedefledik. Öğrencilerimin şiir ve edebiyata olan ilgisi ve performansları beni gururlandırdı" dedi.   Süleyman Nazif Anadolu Lisesi Müdürü ise etkinliğin okuldaki kültürel etkinliklere değer kattığını vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin bu tür etkinliklerle edebiyata olan ilgilerinin artmasıyla birlikte İstanbul'a ve Türk edebiyatına olan sevgilerinin daha da derinleşeceğini ve kültürel farkındalıklarının gelişeceğini ifade etti.   "İstanbul'u Okuyorum Projesi" kapsamında gerçekleştirilen şiir dinletisi, öğrenciler arasında büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Etkinlik, öğrencilerin edebiyat ve kültür alanındaki bilinçlerini artırma, yaratıcılıklarını geliştirme ve ifade becerilerini sergileme fırsatı sunmasıyla dikkat çekti.

26-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-2023